Menu

MIR-Methode begeleider

De MIR-Methode is een zelf genezing methode en werd ontwikkeld door Mireille Mettes. De naam ‘MIR’ staat voor Mentale en Intuïtieve Reset. De MIR-Methode is bedoeld voor mensen met emotionele en lichamelijke klachten die daar graag zelf iets aan willen doen. Wij leven in een enerverende tijd en worden op de proef gesteld door spanning, druk en de diepe behoefte onze levensbestemming te vinden. Niet zelden wordt de druk té groot en raken we uit balans. Dit kan op lichamelijk, geestelijk of emotioneel niveau.
 
Gelukkig is ons lichaam een bron van wijsheid en heeft een zelf genezend vermogen. Dat merken we als we griep hebben, een wond of een botbreuk. Het lichaam is dan in staat zichzelf te genezen. Maar het zelf genezend vermogen gaat veel verder en met de MIR-Methode activeer je je onderbewustzijn tot zelfgenezing op elk gebied.

Met de MIR-Methode wordt gewerkt aan de oorzaak van je klachten, zowel lichamelijk als emotioneel. Wat je daarvoor moet doen, kan je zélf en in je eigen omgeving. Het is heel eenvoudig uit te voeren en zeer effectief.
 
Het uitvoeren van de MIR-Methode kost je niet meer dan 2 minuten per dag. Het enige dat je nodig hebt, is doorzettingsvermogen om het minstens 4 weken vol te houden. De meeste mensen vinden dat niet moeilijk, omdat ze merken dat er van alles gebeurt en ook vaak al verbetering is na de eerste weken.

Kinderen (en dieren) reageren sneller op de MIR-Methode. De MIR-Methode werkt in principe bij iedereen. In hoeverre je de werking ervaart, verschilt per persoon.

Uitvoering MIR-Methode

De MIR-methode bestaat uit 9 stappen die je eenvoudig zelf kunt doen. Het zijn ‘opdrachten’ die je aan jezelf geeft en terwijl je dat doet, aai je over je hand. Dit zijn de 9 stappen:

 • Stap 1. Zuurgraad optimaliseren.
  (de juiste ph-waarde van ons bloed zorgt ervoor, dat het lichaam zich van afvalstoffen kan ontdoen)

 • Stap 2. Detox alle toxische belasting.
  (afvalstoffen, vaccinnatie- en medicijnresten en andere toxische stoffen belemmeren het functioneren van de cellen en organen in het lichaam)
   
 • Stap 3. Vader loskoppelen. Moeder loskoppelen.
  (het – onderbewust – loskoppelen van je ouders; op eigen benen staan werkt ook door op relaties met andere mannen/vrouwen)
   
 • Stap 4. Meridianen zuiveren.
  (zorgt voor de vrije doorstroming van je energiesysteem en een goede energiehuishouding)
   
 • Stap 5. Alle tekorten aanvullen.
  (zorgt voor de optimale opname van mineralen, vitaminen en andere bouwstoffen in je cellen)
   
 • Stap 6. Hormoonstelsel in evenwicht brengen.
  (hormonen zorgen voor het goede verloop van lichaamsprocessen en emoties; de lange-termijn-regulatie)
   
 • Stap 7. Basisbehoeften aanvullen.
  (aanvullen van tekort aan erkenning, respect, vertrouwen, geborgenheid etc. zorgt ervoor, dat je onafhankelijk wordt van anderen)
   
 • Stap 8. Chakra’s en aura optimaliseren.
  (energetisch evenwicht zorgt voor het voorkomen en oplossen van ziekte)
   
 • Stap 9. Missie verduidelijken.
  (activeren van je onderbewuste tot het richting geven aan je leven, het vinden van je levensdoel)

Ik ben door Mireille Mettes opgeleid tot MIR-Methode® Therapeut. Individuele behandeling en begeleiding kan bijzonder veel toevoegen aan de werking van de MIR-Methode. Met behulp van kinesiologie, kan ik focussen op de achtergronden die bij de verschillende  stappen van de MIR-Methode blokkades vormen. Wanneer er gericht aan deze persoonlijke blokkades gewerkt wordt, maakt de werking bij deze specifieke stap een sprong. Je gaat daarmee nóg sneller door het hele proces van de MIR-Methode heen.
  
Voor meer informatie: www.mirmethode.nl

Wilt u een afspraak maken?

Bel of mail me dan. U kunt mij bereiken op riarienks1@gmail.com of ga naar contact.

Ga naar contact